Çakma Kızların El Kitabı- 2
Bir önceki yazıda “kendince popüler çakma kız“ konusundan bahsetmiştik. Arayı açmamım sebebi, derslere ne kadar çalıştığınız ve bunu ne kadar uyguladığınızı beklememdi. Evet ikinci ve en zor olan aşamaya geçiyoruz. Gerçek, hakiki, öz be öz “ÇAKMA KIZ” nasıl olur? İlk yazıda yazılan kuralları uyguladıysanız ve bunu başardıysanız şimdiki hedefiniz daha büyük olmalı. Başlıyoruz!
Kural- 1: Gerçekten herkesçe popüler çakma kız olacağına inan! Mutlaka olacaksın. Zaten bir sürü hayranın var. Bunu kullanmanın yolllarını ara!
Kural- 2: Sakın hayal kurma! Diğer çakmaların (yani bir önceki halinin) bencilliğine düşme. Bir kaç zibidi tarafından beğenildim diye hayal dünyasında yaşamayı bırak!
Kural- 3: Araştırma yap! Herkesce popüler olan çakmaları tez konusu olarak ele al. Kaynak topla, araştır. Neler yapıyorlar, kimi taklit ediyorlar, nasıl ve nereden giyiniyorlar vs.
Kural- 4: Topladığın bu verileri değerlendir. Bir bakışta kimin ne olduğunu görebildiğin özet tablolar oluştur.
Kural- 5: Bu zamana kadar ki arkadaşlarınızı unutun! Size zamanında hizmet eden emektarlarınızı (size arka plan fon olan komşu kızlarını ve size ulaşmaya çalışan erkekleri) şiddetle unutun! Selam bile vermeyin. Her ne kadar zor olsa da bu kitleniz hedefiniz yolunda size engel olacaktır.
Kural- 6: Semt değiştirin! Siz hala mahalleye girerken “Kız Ayşe! Nerden geliyorsun böyle? ya da Ayşee. Erkutlar bugün falanca yerde olcek. Biz de gidelim mi?” şeklinde sorulara maruz kalıyorsanız, hedefinizi unutun! Derhal geri dönün.
Kural- 7: Eski kimliğinizi unutun! Telefon dahil herşeyinizi değiştirin. Size, mazide kalan sonbahar yaprağı bile değmesin. Yeni taşındığınız semtte artık bambaşka birisiniz, unutmayın!
Kural- 8: Hedefe odaklanın! Biraz maddi külfetli olacak ama paranızı hazırlayın. “Dağı büyük olanın karı da büyük olur.” Artık açılma zamanı.
Kural- 9: Kendinize ait web sitesi açın. Ünlü biriymiş gibi sürekli fotoğraf ekleyin. Güzel ve yakıcı pozlar verin. Hatta resim aralarına klişe laflar sokun. Sanki hakkınızda dedikodu yapılmış gibi bunları yalanlayın. Eski kurbanlarınızı kullanarak, “Bana çamur atılıyor.” diye yaygara çıkartın.
Kural- 10: Ünlülerin gittiği ve magazine konu olan mekanlara gidin. Sade ve dikkat çekmeyen makyaj ve kıyafetinizle gittiğiniz bu yerlerde öncelikli kuralınız, gözlerden uzak olmak ve dikkat çekmemek olmalı. Kuytu yerlerden insanları izleyin. Sarhoş olmayın. Bir kaç hafta mümkünse hep farklı yerlere gidin. Asılanlar olursa tartışmayıp, birini beklediğinizi söyleyin.
Kural- 11: Hiç bir detayı kaçırmayın, hatta not alın. Dediğim gibi asla dikkat çekmek yok! Biliyorum belki içiniz gidiyor, ” Ahh benim onlardan neyim eksik” deyip sakın “yeni gelin” gibi davranmayın. Sabır lütfen! Sabah saatlerine doğru alkol seviyesi arttıkça onların açıklarını göreceksiniz. “Kim kiminle konuşuyor, kimden kaçıyor, ne giyiyor, ne içiyor, kiminle kavga ediyor..” Gördüğünüz her ayrıntıyı not edin.
Kural- 12: Cahillik yapmayın! ” Ben bunları magazin dergilerinden de öğrenirdim.” diyorsanız boşuna para harcamayın. Mahallenize geri dönün! “Kendi halinde çakma kız” olmanın mutluluğunu doyasıya yaşayın. Magazin okuyarak kim çakma kız olmuş ki yahu. Olsam ben olurdum!
Kural- 13:Açılma zamanı. Artık veritabanınız hazır. Neler biliyorsunuz neler! Şimdi paraya kıyıp ünlülerin gittiği kuaföre gidip – bir de saçınızı yaptırırken arasıra, ara bahşiş vererek- süper bir saç modeli ve makyajı kendinize çakmanın zamanı geldi. Bu arada – zaten edindiğiniz bilgi ile- “Şu şarkıcı, bu türkücü, danscı bilmem ne kişiyi” onlara sorun. Zaten sivilcesine kadar tanıyorsunuz. Onlara dair detaylar verdiğiniz de; size inanın: ağda günlüklerini bile anlatırlar. Süper bir makyaj ve kıyafet ile yine mekana gidiyoruz. Bu sefer uzak değil yakın masalardayız. Diyelim ki hedefinize uzak kaldınız. Hadi çözümü de benden olsun. Ya masayı kullanılamayacak hale getirin (size asılacak yan masa kurbanları var ya; önce pas verin -size doğru yaklaşsınlar- sonra garsonu çağırıp biraz bahşiş verip yerinizi değiştirin. Ya da hedef masaya yakın bir masadaki erkek ya da bayan basamak kurbanı seçin.
Kural- 14: Fırsatları değerlendirin. Acele etmeden zamanı geldikçe bu ünlüler ile sohbet edin. Sakın uzatmayın! Flaşların patlayacağı anları tesbit edip bir anda bayrak açarak aynı kareye önceden çalıştığınız dikkat çekici pozunuz ile girin.
Kural- 15: Magazin basınına fısıltı bilgiler verin. O anı yaşadığınız için söyledikleriniz çok gerçekçi olacaktır. Bazen uygun bir şekilde dikkat çekmek için abartın. Akşama şu mekanda bu olacak, bu barda şu olacak gibi haberler yayın. Tabi ki siz de orada olacaksınız. Artık bütün maharet sizde. Ya o gece o ünlülerin arasından – uçan turnalar gibi- havalanacak ya da…
Kural- 16: Başardıysanız eğer hemen medyaya açılmayın! Önünüze ilk gelen her teklife evet demeyin. Düşünün biraz. Gerekiyorsa menejerlerden yardım alın. Sektörün hangi koluna ya da kollarına başlayacağınıza karar verin.
Kural- 17: Yeteneğiniz varsa bunu kullanın. Yok ise en garantisi sağda solda olay çıkartmak. Ünlülere sataş! Zaten onlar hakkında bilgiye sahipsiniz. Çok fazla abartmadan onlarla ilgili bilinmedik yönlerini anlatarak, onları küçümser tavırda demeçler ver.
Kural- 18: Türkiye’de çok bilinmeyen akımları takip et. Kendine uygun olanı uygula. İnsanlar garip ve değişik şeyleri çok sever.
Kural- 19: Ailenle aran açıkmış gibi davran. Hatta kapıya koyduklarını söyle. Medya bu haberlere bayılır.
Kural- 20: Sakın vejeteryan olma! Değişik dünya mutfaklarından beslendiğini söyle.
Kural- 21: Halkın çok kolay ulaşabileceği bir ürün ya da eşyayı kendine maskot yap. Halk senin için çıldıracaktır.
Kural- 22: Asla ve asla hayranlarınla tartışma! Onlar ne derse, aynısını sen medyada daha da işleyerek söyle.
Kural- 23: Artık “herkesce popüler bir çakma kızsın.” Bundan sonrası size kalmış.
Son olarak şu uyarıyı yapmak istiyorum. Bunları yaparken sakın aşırıya kaçmayın. Yoksa; bir zamanlar “mahallenin çakma popüleri” iken sonradan “ülkenin çakma delisi” olarak çakılabilirsin!
tambenim